Christelijke Muziek & Concertagenda

Van Bach tot B.A.C.H. Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Van Bach tot B.A.C.H.
Datum:
21 mei 2024
Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

Organist-titulair van de Sint Lambertuskerk, Eric Koevoets, opent de Internationale Muziekzomer Lambertus op spectaculaire wijze met werken van drie grote Duitse meesters en met de ‘Praeludium und Fuge’over B.A.C.H. van Liszt. Het concert in de Lambertuskerk begint om 20:00 uur met om 19:15 uur een toelichting door Koevoets zelf in het parochiehuis. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,-- p.p.)

De grote Duitse drie en de B.A.C.H. van Liszt
Duitsland staat aan de wieg van componisten, die ook de meest schitterende orgelmuziek hebben gecomponeerd. Een goede reden voor Eric Koevoets om een concert te wijden aan werken van drie grote Duitse meesters: Bach, Mendelssohn en Reger. Daarnaast speelt hij van Liszt het werk, dat deze aan zijn grote voorbeeld heeft opgedragen, de beroemde ‘Praeludium und Fuge’ over B.A.C.H.! Eric Koevoets, die als versmolten lijkt met het poëtische Maarschalkerweerdorgel, krijgt iedere toehoorder aan zijn voeten met zijn lyrische en verhalende spel. Hij presenteert op 18 juni 2024 zijn laatste CD van de opnames van alle orgelwerken van Bach op moderne orgels. Daarnaast geeft hij concerten in binnen- en buitenland, zoals jaarlijks in de doopkerk van Johann Sebastian Bach, de Georgenkirche in Eisenach.
Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 21 mei begint om 20:00 uur in de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De toelichting vindt vooraf plaats om 19:15 uur in het parochiehuis op nr. 5. De beste parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, organist-titulair St. Lambertuskerk Rotterdam-Kralingen

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.venster-op-muziek-lambertus.com/
Email adres:
vensteropmuzieklambertus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op Muziek in de Lambertus.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-05-07 17:14:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar